Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس امامت هر امامی، علاوه بر دارا بودن تصریحات پیامبر خاتم (ص)  تصریح امام قبلی را نیز دارد. در امامت حضرت زین‌العابدین علیه‌السلام علاوه بر تصریحات پیامبر و امام حسین علیهماالسلام، حجرالاسود به دستور حضرت سجاد علیه‌السلام هم اقرار به امامت حضرت کرد.

حجت‌الاسلام محمدهاشم شفیعی کارشناس مذهبی و پژوهشگر اهل بیت (ع) در گفت‌وگو با فارس درباره امامت بعد از پیامبر (ص) گفت: خداوند متعال بعد از اشاره به اصل امامت در قرآن کریم، بیان جزئیات آن را بر عهده پیامبر خاتم قرار داد، بنابراین پیامبر اکرم صلی‌الله علیه‌وآله، در جاهای مختلف و به گونه‌های مختلف به معرفی امامان دوازده‌گانه پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسیاری از روایات به نام امامان تصریح و حتی برخی از خصوصیات شخصی آن‌ها نیز بیان شده است. (فرائد السمطین، جوینی، ج۲، ص۱۳۴؛ دلائل الامامة، ابن جریر، ص۴۴۹)

امامت امام سجاد علیه‌السلام

وی ادامه داد: علاوه بر اینکه پیامبر (ص) به امامت حضرت سجاد علیه‌السلام تصریح فرمودند، امام حسین علیه‌السلام نیز، به امامت حضرت بعد از خودشان تصریح کردند. (رک، اثبات الهداة، حر عاملی، ج۴، ص۴۸)

این کارشناس مذهبی با اشاره به حدیثی از امام باقر (ع) گفت: امام باقر علیه‌السلام فرمودند: «لَمَّا حَضَرَ الْحُسَیْنَ علیه‌السلام مَا حَضَرَهُ، دَفَعَ وَصِیَّتَهُ إِلَى ابْنَتِهِ فَاطِمَةَ ظَاهِرَةً فِی کِتَابٍ مُدْرَجٍ فَلَمَّا أَنْ کَانَ مِنْ أَمْرِ الْحُسَیْنِ علیه‌السلام مَا کَانَ دَفَعَتْ ذَلِکَ إِلَى عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ علیه‌السلام قُلْتُ لَهُ فَمَا فِیهِ یَرْحَمُکَ اللَّهُ فَقَالَ مَا یَحْتَاجُ إِلَیْهِ وُلْدُ آدَمَ مُنْذُ کَانَتِ الدُّنْیَا إِلَى أَنْ تَفْنَى؛ (کافی، کلینی، ج۱، ص۳۰۴، ح۲) چون هنگام شهادت امام حسین علیه‌السلام فرا رسید، وصیتش را که در کتابى پیچیده بود، در حضور مردم، به دخترش فاطمه داد، پس چون امر شهادت حسین علیه‌السلام بدان جا که مقدر بود رسید، فاطمه آن وصیت را به على بن الحسین علیهماالسلام داد، عرض کردم: خدایت رحمت کند، در آن وصیت چه بود؟ فرمود: آنچه فرزندان آدم از ابتداى دنیا تا به آخر رسیدن آن احتیاج دارند.»

حجت‌الاسلام شفیعی افزود: امام صادق علیه‌السلام نیز فرمودند: «إِنَّ الْحُسَیْنَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ لَمَّا صَارَ إِلَى الْعِرَاقِ اسْتَوْدَعَ أُمَّ سَلَمَةَ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهَا الْکُتُبَ وَ الْوَصِیَّةَ فَلَمَّا رَجَعَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ دَفَعَتْهَا إِلَیْهِ؛ (کافی، کلینی، ج۱، ص۳۰۴، ح۲) چون امام حسین صلوات‌اللَّه‌علیه به جانب عراق رهسپار گشت، کتب و وصیت را به امّ سلمه رضی‌اللَّه‌عنها، سپرد و چون على بن الحسین علیه‌السلام به مدینه برگشت به او تحویل داد.»

تصریح به امامت حضرت زین العابدین توسط حجرالاسود

وی در ادامه با اشاره به روایتی دیگر از امام محمدباقر علیه‌السلام گفت: ایشان می‌فرماید: هنگامی‌که حسین بن على علیه‌السلام به شهادت رسید...، محمد حنفیه به امام سجاد علیه‌السلام گفت: اى پسر برادر!... من عموى تو و فرزند على علیه‌السلام، هستیم و از نظر سنى از تو بزرگ‌ترم، از این‌ رو شایسته است که منصب امام و رهبرى شیعه از آن ‌من باشد! امام سجاد علیه‌السلام فرمود: اى عموى من! از خداوند بیم داشته باش و آنچه حق تو نیست براى خویش مخواه!... بدان که پدرم؛ حسین بن على علیهماالسلام، پیش از اینکه متوجه عراق شود، درباره امامت سفارش‌های لازم را کرده و عهدنامه‌ای نیز نوشته است و من را جانشین خود قرار داده است... تو باید بدانى که خداوند متعال امامت را در نسل امام حسین علیه‌السلام، قرار داده و اگر به‌ راستی از این ناحیه در شک هستى آماده شو تا نزد حجرالأسود برویم تا اگر تو امامی بر امامت تو گواهی دهد. هر دو نزد حجرالأسود رفتند... نخست محمد حنفیه ناگزیر رو به حجر کرد و لب به دعا گشود و از خداوند خواست تا حجر را در تأیید امامت وى به سخن آورد! ولى دعایش نتیجه‌ای نداد! آنگاه امام سجاد علیه‌السلام، بعد از دعا خطاب به حجرالاسود فرمود: «أَسْأَلُکَ بِالَّذِی‏... لَمَّا أَخْبَرْتَنَا مَنِ الْوَصِیُّ وَ الْإِمَامُ بَعْدَ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِی‏ علیهما السلام؛ (همان، ج۱، ص۳۴۸) تو را سوگند می‌دهم به آن‌کسی که.... ما را آگاه کرده و بگویی وصی و امام بعد از حسین بن علی علیهماالسلام کیست؟ ناگاه حجر به جنبش درآمد و گفت: خداوندا گواهى می‌دهم که وصایت و امامت، پس از حسین بن على علیه‌السلام، براى علی ابن الحسین علیهماالسلام است. در این هنگام ، محمد حنفیه خویش را بر قدم‌های امام افکند و با عذرخواهی به امامت و ولایت وی اقرار کرد.

تأکید محمد حنفیه بر امامت امام سجاد (ع)

این کارشناس مذهبی افزود: برخی گفته‌اند: گروهی بعد از امام حسین علیه‌السلام، اصرار داشتند که محمدبن حنفیه امام بعد است، به همین خاطر ایشان برای رد آن‌ها و ساکت کردنشان، پیش امام سجاد علیه‌السلام رفته و این داستان اتفاق افتاد. (الخرائج و الجرائج، ج۱، ص۲۵۸) در اینجا بود که محمد بن حنفیه؛ بعدها در جواب ابوخالد کابلی که در امامت، شک داشت نیز فرمود: «ای ابا خالد! امام من و امام تو و امام همه مسلمانان، على بن الحسین؛ امام سجاد علیه‌السلام است.» (رجال کشی، ص۱۲۰، ح۱۹۲) همچنین محمد بن حنفیه در جای دیگر، محکوم شدنش توسط حجرالأسود را بازگو می‌کند که از حجر شنیدم که گفت: «اى محمد! امر امامت را به پسر برادرت واگذار کن؛ چراکه به این امر از تو سزاوارتر است.» (اعلام الوری، طبرسی، ص۲۵۹)

وی در پایان گفت: بنابراین امام سجاد علیه‌السلام به‌ تصریح روایات فراوانی، امام بعد از امام حسین علیه‌السلام بوده و محمد بن حنفیه بعد از قضیه حجرالأسود، نه‌تنها هیچ ادعایی از امامت نداشت؛ بلکه امام سجاد علیه‌السلام را با کلمه سیدی خطاب کرده و او را امام خود می‌دانست.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قرآن پیامبر امام سجاد امام زین العابدین امام سجاد علیه السلام امام حسین علیه السلام امامت حضرت ن علیه السلام امام سجاد ع محمد حنفیه بن الحسین ال ح س ی ن بن حنفیه على علیه حسین بن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۹۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی ظهر پنجشنبه در مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی گفت: امام صادق علیه‌السلام جایگاه ممتاز و ویژه ای دارد و تراث به جا مانده از آن حضرت ۴۰ هزار حدیث و روایت است.

مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: آن حضرت ۴ هزار شاگرد داشته و این امر نشان از جایگاه ممتاز آن حضرت است که شاکله اندیشه دینی از آن حضرت بوده است.

وی ابراز داشت: ۴۰ هزار حدیث از امام صادق علیه‌السلام و ۲۰ هزار حدیث امام باقر علیه السلام ثبت و ضبط شده که این آمار نیمی از تراث حدیثی شیعی است.

آیت الله اعرافی افزود: امام صادق علیه‌السلام هم در جبهه مقابله با الحاد و اندیشه های انحرافی و هم در برابر جریان های سیاسی منحرف ایستادگی کرد.

وی تصریح کرد: حوزه های علمیه در ۱۰۰ سال اخیر و پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرچمدار مکتب امام صادق علیه‌السلام بود.

امام جمعه قم اضافه کرد: امام راحل از فیضیه قم قیام خود را آغاز کرد و فصل جدیدی در تاریخ پدید آورد.

وی با اشاره به عملیات وعده صادق بیان کرد: این عملیات نه تنها یک عملیات نظامی بلکه عملیاتی تاریخی و تمدنی بوده که دنیا از این عملیات متحیر شد و قدرت جدیدی را پدید آورد.

آیت الله اعرافی ادامه داد: عملیات وعده صادق امتداد نهضت امام راحل بوده که امام راحل توانست عاشورای حسینی را در عصر حاضر بازنمایی کند.

وی با بیان اینکه امام راحل ۱۰۰ سال از زمان خود جلوتر بود عنوان کرد: امام عمق علمی و نگاه بلندی در زمینه نظام اسلامی و تمدن اسلامی داشت.

کد خبر 6095073

دیگر خبرها

  • خون کودکان فلسطینی به ثمر نشسته است
  • معلمان پرورش دهنده هویّت دانش‌آموزان هستند
  • استکبار جهانی همواره از بیداری ملت ها احساس خطر می‌کند
  • شهادت امام جعفر صادق (ع) ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تسلیت
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • (عکس) آتش‌سوزی مهیب در امام‌زاده ابراهیم شفت
  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سوگواره شعر «صادقانه ها» در قم برگزار می‌شود
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی