Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم سوگواری اربعین حسینی(ع) امروز، 27 مهر با سخنرانی حجت‌الاسلام علوی‌تهرانی در مسجد حضرت امیر(ع) برگزار شد.

وی به طرح بحث در زمینه اهمیت زیارت قبور ائمه(ع) پرداخت و بیان کرد: این روزها حرکتی به وجود آمده که از کشورهای مختلف به طرف قبر امام حسین(ع) حرکت می‌کنند، اما باید ببینیم که جایگاه زیارت امام حسین(ع) چیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا این زیارت یک امر لازم است یا مستحب. البته قبل از آن باید دانست که زیارت امام حسین(ع) یک زیارت خاص است و هیچ چیزی با آن برابری نمی‌کند. 

علوی‌تهرانی در ادامه تصریح کرد: زیارت حضرات معصومین(ع) حکمش این است که اولاً انجام زیارت انجام وفای به عهد است. در حقیقت عهد از لوازم امامت است. ما شیعه هستیم و چند امام(ع) داریم و از لوازم این امامت عهدی است که با امام(ع) داریم. امام رضا(ع) فرمودند برای هر امامی بر گردن دوستدارانش عهدی است که این عهد در ازل بسته شده است. نظیر همان عهدی که در عالم ذر گرفته شده است که یکی از آن‌ها در امامت بوده است. وفای به عهد بر اساس قوانین اسلام واجب است و امام رضا(ع) فرمودند اگر کسی بخواهد این عهد را انجام دهد که به تمام معنا انجام شده باشد و تمام حقیقت آن عهد ایفا شود، راهش این است که به زیارت قبور ائمه(ع) برود.

وجوب اعتقادی است و نه فقهی

وی بیان کرد: این وجوب نیز اعتقادی است و نه فقهی، چون از شأن امامت است، امامت از اصول دین است و این اصل قابل تقلید نیست و نباید دنبال این باشید که چرا مرجع تقلید در این زمینه فتوا نمی‌دهد. در اصول دین ما به یقین می‌رسیم. پس جایگاه این زیارت واجب اعتقادی است که فراتر از وجوب فقهی است، چون از زمره فروع دین نیست که عالم فتوا بدهد بلکه از لوازم اصول دین است. 

این کارشناس حوزه دین تصریح کرد: نکته دیگر اینکه در روایات به صورت مکرر به این وصف می‌رسیم که بر ما این زیارت را واجب کرده‌اند. یک روایتی در وسائل الشیعه است که فرمود حج بیت‌الله را که انجام می‌دهید، آن را به واسطه زیارت پیامبر(ص) تمام کنید. یعنی اگر حج را انجام دادید و مناسک فقهی تمام شد، اعمال و حج شما نمام نیست و اگر بخواهد تمامیت پیدا کند، باید به محضر رسول خدا(ص) مشرف شوید. اگر کسی زیارت پیامبر(ص) را ترک کند، به پیامبر(ص) جفا کرده و جفای به پیامبر(ص) ظلم است و ظلم نیز حرام. 

ترک وجوب اعتقادی یعنی اصلاً دین ندارید

وی در ادامه افزود: لذا نمی‌شود زیارت را ترک کرد و در ادامه روایت می‌فرماید شما به این نحوه از حج مأمور شده‌اید. به شما دستور داده‌اند که اینطور عمل کنید و بعد از زیارت پیامبر(ص) حج را تمام کنید و پس از آن به زیارت قبور کسانی بروید که خداوند اطاعت از آن‌ها را واجب کرده است، یعنی به محضر ائمه(ع) بقیع مشرف شوید. اما باید توجه داشت که وجوب اعتقادی است و نه فقهی، چون از شئون اصول دین است و نه از موضوعات فروع دین تا مجتهد بخواهد در مورد آن فتوا بدهد. هیچ مجتهدی نمی‌تواند بگوید امام حسین(ع) را دوست داشته باشید، اما این دوست داشتن واجب است و وجوبش به این معنا است که اگر آن را ترک کنید، شما دین ندارید، نه اینکه گناه کرده باشد. چون گناه کردن برای زمانی است که یک نفر دین داشته باشد، اما وجوب اعتقادی این است که اگر آن را ترک کنید اصلا دین ندارید.

علوی‌تهرانی بیان کرد: بنابراین این زیارت هم دستور دین، هم عهد الهی و هم فرمایش امام صادق(ع) است. همه ما به دنبال این هستیم که در مسیری زندگی کنیم که عاقبت به خیر شویم، لذا به ما گفته‌اند که در لسان دعا اینطور بخواهید: «اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا»، یعنی خدایا زندگی ما را ختم به خیر کن. اما یک راه حل نیز دارد و فقط صرف دعا نیست. امام صادق(ع) نیز راه را نشان داده و فرموده است: اگر خدا برای کسی عاقبت به خیری را اراده کرده باشد، در قلب او محبت امام حسین(ع) و زیارت او را قرار می‌دهد.

از ابداعات اجتناب کنید

وی در ادامه افزود: عاقبت به خیری امری لازم است و نه مستحب. در حقیقت لازم است که انسان عاقبت به خیر شود و لازمه آن نیز امام حسین(ع) و زیارت او است. بنابراین وجوب دارد. اما یک عده‌ای ممکن است که در این ایام نتوانسته باشند به کربلا مشرف شوند، اما دیگر در اینجا چیزی به نام «جا ماندگان» نداریم. اینکه از جا ماندگان حرف می‌زنند از ابداعات است و باید از اینها اجتناب کرد. اینکه مردم به سمت حرم حضرت عبدالعظیم(ع) بروند ایرادی ندارد و من نیز مخالفت ندارم، اما اینکه واژه جا ماندگان را به کار ببرند موجب خراب کردن کار و ایجاد بدعت است. به این دلیل که کسی از غافله شهادت امام حسین(ع) جا نماده است. صاحب امروز یعنی جابر بن عبدالله انصاری در محضر شهدا گفت «یا لیتنی کنت معکم فافوز فوزا عظیما» همین که این عبارت را فرمود در ثواب شهادت شهدا شریک شد. بنابراین همین نیت کفایت می‌کند و اگر کسی نتوانست به زیارت برود نباید تعبیر جا ماندگان به کار برده شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن اندیشه علوی تهرانی اربعین کربلا زیارت محبت حب امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۸۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود

مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج امام حسین (ع) اصفهان گفت: شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی محسوب شده و حساسیت فوق العاده‌ای در برابر حرکات نفوذی در اندیشه اصیل اسلامی داشت.

حجت الاسلام علی نوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان اظهار کرد: اگر فهم سیاسی بالاتر و تحلیل بهتری وجود داشته باشد، انقلابی و ضد انقلابی بهتر از یکدیگر تمایز داده می‌شوند و هم چنان که در ابتدای انقلاب انواع گروه‌ها و جریان‌های چپ و راست وجود داشت و اگر افراد تحلیل خوبی داشتند، جزئی‌تر وارد مسائل شده و فرق انقلابی و ضد انقلابی را بهتر درک می‌کردند.

وی با تاکید بر گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و نقش بارز ایشان در تفکر اسلامی تصریح کرد: شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی محسوب شده و حساسیت فوق العاده‌ای در برابر حرکات نفوذی در اندیشه اصیل اسلامی داشت.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج امام حسین (ع) اصفهان خاطرنشان کرد: شهید مطهری به برخورد انفعالی اکتفا نمی‌کرد بلکه اول دیدگاه جهان بینی اسلامی را بیان و سپس تألیف می‌کرد.

نوری یکی از خصوصیات شهید مطهری را جدال احسن در مسائل مهم و افکار انحرافی مانند ماتریالیسم عنوان و تاکید کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های شهید مطهری در نقد اندیشه‌های مخالف، پرهیز از مطلق گرایی است و این بدین معنا است که نه عینک خوش بینی میزند تا به اعمال دیگران نظر کنند و نه عینک بدبینی به چشم داشتند که دیگران را مقصر بدانند.

وی اضافه کرد: استاد شهید مرتضی مطهری، معلم بزرگی برای دیروز، امروز و فردای کشور است و ایشان متفکری دین شناس بود که در برابر التقاط، نفاق و تهاجم فرهنگی غرب و شرق ایستاد و اسلام ناب و اسلام فقاهتی را ترویج داد.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج امام حسین (ع) اصفهان تصریح کرد: ایشان همچنین از دیگر ویژگی‌های این متفکر اسلامی را انصاف علمی عنوان کرد و ادامه داد: شهید مطهری در پاسخگویی به شبهات و نقد اندیشه‌ها، روحیه استکباری و بزرگ اندیشی نداشت و بر همین اساس ایام گرامیداشت مقام این استاد شهید تحت عنوان هفته عقیدتی سیاسی در سپاه نام گرفته است.

کد خبر 750079

دیگر خبرها

  • اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام‌جعفرصادق(ع)
  • ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • رسانه‌ها پای کار بیست‌ویکمین همایش پیرغلامان حسینی باشند
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق(ع)
  • تشخیص بدعت و انحرافات، ویژگی ممتاز یک معلم
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی