Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک کارشناس علوم قرآنی گفت: مردم در زمان امامت ایشان اصول اولیه دین اسلام را نیز به کلی فراموش کرده بودند و این موضوع کار را برای این امام بزرگوار سخت‌تر و دشوارتر می‌کرد، اما تدابیر لازمی که از سوی «امام سجاد (ع)» و رویکرد‌هایی که ایشان به کار گرفتند باعث شد تا اذهان عمومی برای پذیرش حقیقت دین اسلام و علوم دینی فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 08:43 - 10 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۴۵۳۹ محمدهادی هدایت کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون سطح آگاهی مردم در سال‌های ابتدایی ولایت «امام محمد باقر(ع)» گفت: در روایات نقل شده «امام صادق (ع)» در مورد تعالیم پدر بزرگوارشان فرموده‌اند مردم پیش از امامت و ولایت ایشان احکام اولیه دین خود را نمی‌دانستند، پدر من بود که تمام حلال و حرام دین را به مردم آموختند.

وی به ترسیم فضای حکومتی در دوران امامت «امام محمد باقر(ع)» پرداخت و ابراز کرد: این امام بزرگوار شاگردان بسیاری را تربیت کردند، افرادی همچون زُرارَة بن اَعْیَن بن، معروف بن خربوذ مکی و ابوبصیر اسدی از شاگردان «امام محمد باقر(ع)» بودند، این آموزش در شرایطی انجام می‌شد که کسی حق داشتن ارادت به «امام باقر (ع)» را نداشت. اگر کسی در زمان امامت این امام بزرگوار قصد اتهام زنی و یا ضربه زدن را به دیگری داشت به وی بر چسب ارادت به «امام باقر (ع)» را می‌زدند تا حکومت برعلیه وی اقدام و نابودش کند. 

هدایت در همین راستا ادامه داد: خفقان در زمان امامت «امام باقر (ع)» بسیار زیاد بود و امام پنجم شیعیان نمی‌توانست به وضوح تعالیم خود را به شاگردان زمان خود انتقال دهد، اما این تمایل مردم و عشق به سوی «ائمه معصومین (ع)» بود که فضای انتقال اطلاعات و علوم اسلامی و دینی را برای فعالان عرصه دانش فراهم کرد.

وی با اشاره به تلاش «امام سجاد (ع)» برای بسترسازی دین اسلام افزود: «امام سجاد (ع)» برای بسترسازی در جامعه‌ به ظاهر اسلامی تلاش بسیاری کردند اما مردم در زمان امامت ایشان اصول اولیه دین اسلام را نیز به کلی فراموش کرده بودند و این موضوع کار را برای این امام بزرگوار سخت‌تر و دشوارتر می‌کرد، اما تدابیر لازمی که از سوی «امام سجاد (ع)» و رویکرد‌هایی که ایشان به کار گرفتند باعث شد تا اذهان عمومی برای پذیرش حقیقت دین اسلام و علوم دینی فراهم شود.

هدایت پیرامون برخورد حکومت با محبان و شاگردان «امام باقر (ع)» بیان کرد: حکومت وقت در زمان امامت «امام باقر (ع)» به خطاکاران توجه زیادی نداشت، ولی محبان ایشان را خطری بزرگ‌ برای جامعه محسوب و آنان را نابود می‌کرد. بسیاری از شاگردان «امام محمد باقر (ع)» در شهر‌های دور زندگی می‌کردند و  برای بجا آوردن حج و زیارت‌ خانه خدا وارد مکه و مدینه می‌شدند و امام پنجم را برای زمانی کوتاه در آنجا ملاقات می‌کردند و در همین حین اطلاعات علمی کسب می‌کردند. بیشتر شاگردان حضرت غیر مستقیم اطلاعات دریافت می‌کردند، «امام باقر (ع)» در اوج تنهای و غربت به شاگردان آموزش می‌دادند.

وی به تاکیدات «پیامبر اکرم(ص)» در مورد علم «امام باقر(ع)» اشاره و تصریح کرد: «پیامبر اکرم(ص)» به جابر گفته بودند که شما فرزندی از فرزندان مرا می‌بینی که علم را می‌شکافد و نمایان می‌کند و این مهم در رویکرد و عملکرد «امام باقر (ع)» کاملاً مشهود است.

این کارشناس علوم قرآنی به وصیت «امام باقر (ع)» به منظور برگزاری ده سال عزاداری در منا اشاره و تصریح کرد: تدابیر هوشمندانه «امام باقر (ع)» در زمان حکومت جور بسیار قابل ملاحظه بود، ایشان در وصیت خود اعلام کردند که پس از شهادتشان به مدت ده سال در منا برایشان عزاداری برگزار شود و در این عزاداری روضه «امام حسین (ع)» خوانده شود و به ذکر مصیبتی که بر «سیدالشهدا (ع)» انجام شده هر سال مطرح و بیان شود تا مردم هدف از قیام عاشورا را فراموش نکنند. 

هدایت به رویکرد «امام حسین (ع)» و اجرایی کردن هدفشان در بیان «دعای عرفه» و قیام عاشورا اشاره و خاطرنشان کرد: «امام حسین (ع)» در بیان دعای عرفه و قیام عاشورا به اصول مهم تعالیم دینی تاکید داشتند و برای اثبات این حقیقت از جان و مال خود گذشتند. امامان بعد از ایشان همگی خط مشی «سید الشهدا (ع)» را ادامه دادند و به توضیح و تفسیر هدف «امام حسین (ع)» پرداختند لذا در کنار تعالیم علمی نام «امام حسین (ع)» را نیز زنده کردند. نباید فراموش کنیم که «امام حسین (ع)» را یک نفر به شهادت نرساند بلکه امتی نادان که از تعالیم اسلام دور شده بودند و در جهل بسر می‌بردند ایشان را به شهادت رساندند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ولایت امام باقر عرفه شاگردان امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۴۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهیدی که قهرمان دو سنگر بود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ شهید احمد ضیائی معلمی است که در کنار سنگر تعلیم و تربیت در سنگر جبهه‌های حق علیه باطل از میهن می‌کرد، او در سال ۳۶/۷/۹ در کبودراهنگ دیده به جهان گشود و مراحل درس آموزی خود را در این شهر و همدان گذراند و پس از قبولی در کنکور به تربیت معلم شهر مشهد مقدس قبول می‌شود.

شهید ضیائی همزمان دانشجوی تربیت معلم بود و هم تدریس می کرد، وقتی خبر شهادت فرزند را به مادر می دهند شکر خدا می‌گوید و صبر پیشه می‌کند.

همسر شهید احمد ضیائی می گوید شب اول عروسی خبر از شهادت خود می‌دهد و او را از روز اول عروسی برای شهادتش آماده میک ند.

مهمترین وصیت شهید ضیائی حفظ حجاب بود و تربیت فرزند صالح برای همسرش بوده است.

در وصیت نامه شهید آمده است که همه پشتیبان ولایت باشید و اگر مسئولی کم کاری کرد پای انقلاب نگذارید.

آقا مصطفی که تنها ثمره زندگی شهید احمد ضیائی است هنگام شهادت پدر تنها ۲ ساله بود و اکنون ادامه دهنده راه پدر شهید است و به همین دلیل همین شغل پدر را انتخاب کرده است.

معلم شهید دستی هم به هنر داشت و دست خط خوشنویسی شهید هنوز موجود است.

سرانجام شهید احمد ضیائی در سال ۱۳۶۷ در اسلام آباد غرب در عملیات مرصاد به مقام والای شهادت نائل آمد.

شهرستان کبودراهنگ ۶۴۳ شهید والامقام را تقدیم انقلاب کرده که از این تعداد ۱۳ شهید معلم است.

دیگر خبرها

  • سرکوب دانشجویان در آمریکا حقیقت تمدن غرب را نشان داد
  • برنامه‌های سالروز شهادت امام صادق(ع) در قشم اعلام شد
  • اقامه نماز جمعه ارومیه به امامت حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی
  • شهیدی که قهرمان دو سنگر بود
  • تساوی آلومینیوم و فولاد در اراک؛ شاگردان ویسی همچنان در لبه پرتگاه
  • هفته بیست و پنجم لیگ برتر| تساوی یک نیمه‌ای پرسپولیس و سپاهان
  • تساوی تراکتور و استقلال در ایستگاه بیست و پنجم
  • هفته بیست و پنجم لیگ برتر|توقف شاگردان نکونام در تبریز/ استقلال صدر جدول را به پرسپولیس تعارف زد
  • ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • خدمات پزشکی رایگان به ساکنان محمد شهر کرج