Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام محمد ساجدی، پژوهشگر حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا از گیلان، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن شهادت امام سجاد(ع)، اظهار کرد: حضرت علی‌بن‌الحسین(ع) از همراهان کاروان حسینی در کربلا بود که پس از شهادت مظلومانه پدر بزرگوارش در روز عاشورا و در سخت‌ترین شرایط تاریخی پس از آن واقعه جانسوز، امامت شیعیان اثنی‌عشری را برعهده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حضرت زین‌العابدین(ع) همراه زینب کبری(س)، در پیام‌رسانی مظلومیت شهیدان کربلا و افشای ماهیت پلید دشمنان سفاک و مکّار آنان نقش اساسی ایفا کرد، افزود: پس از آن در طول بیش از سی سال در ضمن برافراشته نگه داشتن پرچم مظلومیت سالار شهیدان، به تبیین و ترویج فرهنگ ناب اسلامی پرداخت و با تربیت شاگردان، زمینه را برای شکل‌گیری مکتب و آموزه‌های ناب شیعی در عصر امام محمدباقر (ع) و امام جعفرصادق (ع)، با بهره مندی از شرایط خاص و تداوم آن فراهم ساخت.

ساجدی بیان کرد: بروز جنایت بی‌نظیر تاریخ اسلام و انسان در کربلا علیه حسین‌بن‌علی(ع) و یاران و خاندان او به‌دست مسلمانان ظاهری در دوره سرشار از خدعه و نیرنگ خلافت اموی و با رهبری دستگاه فاسد یزیدی، خلأ معرفت و معنویت در جامعه مسلمانان را نمایان ساخت. از این رو، امام چهارم باتوجه به چنین وضعیتی، اولویت رسالت خویش را در بعد فرهنگی تشخیص داد و آموزه‌های اصیل اسلامی همراه با سلوک عملی و عبادی خویش، به ارائه عرفان ناب الهی پرداخت.

وی در خصوص حساسیت دوران امامت ‌حضرت زین العابدین(ع)، گفت: در تاریخ حدود 250 ساله شیعه و امامت 11 امام بزرگوار، قبل از دوران غیبت امام عصر(عج) دوران امامت 34 ساله امام سجاد(ع)، سخت‌ترین دوران بود. در این مدت، جامعه اسلامی سرشار از فتنه و اضطراب و همراه با نگرانی‌ها و سختی‌های فراوان بود. بعد از عاشورا، بنی‌ امیه و دشمنان درصدد تحریف وقایع برآمدند و سعی کردند تا شهادت امام حسین(ع) را خواست و جبر خدا معرفی کنند؛ در چنین شرایطی، حضرت سجاد(ع) با روشنگری‌های هوشمندانه و شجاعانه در حفظ نهضت عاشورا کوشید.

این پژوهشگر حوزه و دانشگاه با بیان اینکه رفتار و گفتار امام سجاد(ع)، در اوج استیلا و قدرت‌نمایی دشمن پس از عاشورا، در مجلس ابن‌زیاد و مجلس یزید و روی منبر در مسجد شام، گویای شجاعت ایشان است، تصریح کرد: با توجه به سخنان زین‌العابدین(ع) در مجلس ابن‌زیاد و در مجلس یزید و به‌ویژه خطبه آن‌حضرت در مسجد شام، شجاعت این امام همام بر ما روشن می‌شود.

ساجدی با اشاره به تدبیر و سیاست حضرت سجاد(ع) در مبارزه و برخورد با حکام زمان، گفت: امام سجاد(ع) در طول دوران امامتش در شرایط دشوار پس از واقعه عاشورا، حریم تشیع را پاس داشت. به‌ عقیده مورخین، تدبیر آن‌ حضرت، در حوادث هولناکی مانند واقعه «حَرّه»، شهر مدینه و بسیاری از شیعیان را از دست کسانی چون یزید و عبدالملک مروان صیانت کرد و در عین‌حال، از هر فرصتی برای برخورد و مبارزه با حکام زمان خود بهره‌برداری کرد.

وی در خصوص جهاد فرهنگی و تبیین معارف توسط علی بن حسین(ع)، بیان کرد: امام سجاد(ع) به مشیت الهی در جریان حادثه کربلا بیمار بود و در رکاب سیدالشهداء(ع) جهاد نکرد و به‌شهادت نرسید اما بقا و اسارتش عامل بقای اسلام شد. نهالی که با قیام امام حسین(ع) غرس شد، به‌دست فرزند بزرگوارش علی‌بن‌الحسین(ع)و خواهر ارجمندش زینب کبری(ع) ‌آب‌یاری شد و به‌ ثمر نشست. تحلیل درست و دقیق وقایع تاریخی، گواه آن است که تدابیر امام سجاد (ع) در دوره اسارت، ندبه‌‌ها و نوحه‌ها، سخنرانی‌ها و روشنگری‌های آن‌ حضرت در مدینه، به‌ منزله جهاد سیاسی و فرهنگی، جهت حفظ نهضت عاشورا بسیار مفید و ثمربخش بود.

این پژوهشگر حوزه و دانشگاه اضافه کرد: «صحیفه سجادیه» که به زبور آل‌محمد(ص) ملقب شده است و دعاهای فراوانی که از سیدالساجدین(ع) به یادگار مانده است، گنجینه‌ای از فرهنگ و معارف اسلامی و ارمغان گران‌سنگی از آن حضرت برای شیعیان و شیفتگان معرفت و عرفان ناب است.

وی افزود: امام چهارم در طول دوران امامت خود، شاگردان بسیاری مانند أبو‌حمزه‌ثمالی تربیت کرد، تا جایی‌که حلقه نخست شاگردان امام محمد‌باقر(ع) و امام صادق(ع)، را شاگردان ایشان تشکیل می‌دادند.

ساجدی یادآور شد: نقل کرده‌اند که در محضر امام صادق(ع) از مناقب امیرالمؤمنین علی(ع) صحبت شد و گفته شد هیچ‌کس قادر نیست مانند آن‌حضرت عمل کند و هیچ‌کس بیش‌تر از علی‌بن‌الحسین(ع) به امیرالمؤمنین، شباهت نداشته است. ایشان معیشت صد خانواده را تأمین می‌کرد...». حتی از طریق اهل‌سنت روایت شده است هنگامی‌که امام سجاد(ع) به‌شهادت رسید، معلوم شد که آن‌حضرت به‌طور مخفی، زندگی صد خانواده را تأمین می‌کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن قرآن شهادت امام سجاد ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۶۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حب به اهل بیت موجب تقریب است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب،  ماموستا اقبال بهمنی امروز در جلسه تقریب با اشاره به شهدای تقریبی اظهار داشت: شهید دکتر رمضان البیوتی بهار امسال در سنگر محراب و منبر به شهادت رسیدند و از علمای تقریبی کشور سوریه بودند که کتاب‌ها و تألیفات زیادی در راستای وحدت جامعه اسلامی و مبارزه با افراطی گری داشتند.

وی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و تبریک روز معلم گفت:  همیشه ارائه علم و دانش اگر با عشق و محبت توأم باشد بیشتر در دلها جا می گیرد به طوری که اکثر علمای ما تلاش کردند علم و دانش را در قالب شعر و ذوق و عشق و محبت و عرفان ارائه دهند.

تقریب از دیدگاه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام

ماموستا بهمنی در ادامه گفت: در مورد ابعاد تقریب از دیدگاه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، روایتی است که شخصی از حضرت فرمودند آیا نماز خواندن پشت سر عالم اهل سنت درست است یا نه؟ ایشان پاسخ دادند: اگر کسی پشت سر عالم اهل سنت نماز بخواند انگار پشت سر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم نماز خوانده است.

تقریب از دیدگاه امام شافعی

وی  در ادامه به ابعاد تقریبی امام شافعی اشاره کرد و بیان داشت: حضرت امام شافعی هم دوره خلافت عباسیان بوده که تبلیغات زیاد و گسترده ای بر ضد اهل بیت علیه السلام می شد و هر کسی که به اهل بیت محبت نشان می داد به او می گفتند این فرد رافضی است و از دین خارج شده است این در حالی است که حضرت امام شافعی خیلی محبت به اهل بیت علیه السلام داشتند و ایشان در مقابل  کسانی که به او توهین می کردند می گفتند  اگر حب به اهل بیت پیامبر اکرم رافضی گری است پس به همه انسانها و جنها اعلام کنید که امام شافعی رافضی است این دیدگاه تقریبی است يعني حب به اهل بیت نباید باعث اختلاف باشد بلکه باید باعث تقریب باشد.

تقریب از دیدگاه مقام معظم رهبری

منتخب مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه به دیدگاه تقریبی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: سالهای پیش سوالی از ایشان مطرح شد که آیا توهین کردن به امهات المومنین جایز است یا نه؟ در اینجا فتوایی از سوی مقام معظم رهبری صادر شد که توهین به زوجات پیامبر بزرگوار اسلام حرام شرعی است که این یک دیدگاه تقریبی است.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مردم قم با ۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس وداع کردند
  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • معاون سیاسی استانداری اصفهان در مدرسه دوران تحصیل خود حضور یافت
  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • تجلیل و تکریم از اساتید، مبلغان و مربیان عقیدتی سیاسی سپاه و بسیج
  • سخت‌ترین دوران‌ زندگى حضرت امیرالمومنین (ع) + فیلم
  • راه مبارزه با ناامیدی جهاد تبیین در عرصه‌های مختلف است
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • رزم جانانه لرها در عملیات کربلای پنج زبانزد فرماندهان است